Skip to content

A pincészet Valdobbiadene szívében található. A prosecco készítése családi hagyomány, amely több generáción át öröklődött. Jelenleg 5 hektáron gazdálkodnak, öt lány és a szüleik. Érdekesség, hogy a pincészet kóstoló terászáról rálátni arra a bencés kolostorra, ahol azok a szerzetesek laktak, akik betelepítették a glera szőlőt a környékre.

San Gregorio Prosecco Superiore Brut Millesimato D.O.C.G.


Ez a kiváló minőségű Prosecco Superiore DOCG, amelyet korlátozott mennyiségben állítanak elő, és a legjobb szőlőből készül, a Valdobbiadene dombok szívében. Halvány szalmasárga szín zöldes tükröződésekkel. Nagyon finom, elegáns és tartós perlage. Intenzíven gyümölcsös, virágos, az alma árnyalataival. Közvetlenül könnyű ételekhez és különösen halakhoz illik. 5-6°C-on tálaljuk.

Alkohol %: 11,5 % vol
Maradék cukor: 8,3 g/l
Sav: 5,9 g/l
Kiszerelés: 750 ml
MAGNUM: 1,5 l

San Gregorio Prosecco Superiore Extra Dry Millesimato D.O.C.G.


Világos szalma színű, finom és tartós buborék. Elegáns, gyümölcsös és harmonikus prosecco folyamatosan késztet a kostolásra.  A prosecco  erjedése tartályban legalább 6 hónapig tart. Gazdag alma-akác illattal és ízvilággal rendelkezik.

Fajta: 100 % gleraAlkohol %: 11,00 % vol
Maradék cukor: 16 g/l
Sav: 6,2 g/l
Kiszerelés: 750 ml

San Gregorio Prosecco Superiore Extra Dry “Risveglio” D.O.C.G.


Színe halvány szalmasárga, finom, tartós buborékkal rendelkezik. Illata intenzív golden alma és körte. Íze jól kiegyensúlyozott, elegáns és friss. Kiváló aperitif, vagy ideális tésztaételekhez, krémes sajthoz és fehér húsokhoz.

Fajta: 100 % gleraAlkohol %: 11,50 % vol
Maradék cukor: 13 g/l
Sav: 6 g/l
Kiszerelés: 750 ml, 1500 ml

San Gregorio Prosecco Superiore Brut “Risveglio” D.O.C.G.


Arany sárgás színű, intenzív illata a lilaakácra és az akácvirágra emlékeztet. Az ízek az első benyomástól kezdve ropogósak és letisztultak. Finom és elegáns buborék,, amely biztosítja a tartós ízt. Tökéletes könnyű ételekhez, különösen tengeri ételekhez és kemény sajtokhoz. 

Fajta: 100 % gleraAlkohol %: 11,50 % vol
Maradék cukor: 10,5 g/l
Sav: 6 g/l
Kiszerelés: 750 ml, 1500 ml

San Gregorio Prosecco Superiore Extra Dry D.O.C.G. limited serien


Ez a kiváló minőségű prosecco egy korlátozott, sorszámmal ellátott kiadás, amelyet San Gregorio legjobb szőlőültetvényeiről származó szőlőből állítanak elő. A finom és tartós buborék a különösen hosszú erjedés és finomítás eredménye. Halvány arany színű, illata gyümölcsös, intenzív és elegáns.  Ízében kissé édeskés, amely fokozza a szőlőfajtára jellemző összes jellemzőt. Lágy és üdítő ízű, mind aperitifként, mind finom ételekkel, például rizottóval és fehér hússal tökéletes. Tálalási hőmérséklet 5-6 ° C

Fajta: 100 % gleraAlkohol %: 11,50 % vol
Maradék cukor: 13,5 g/l
Sav: 6 g/l
Kiszerelés: 750 ml, 1500 ml