Skip to content

Codello családi gazdaság az 1930-as évekre nyúlik vissza, de az első Roccat címke 1990-ből az új pince építésének évéből származik. Ma is, mint akkoriban, a cég családi kézben van, és büszke arra, hogy egy ritka és még mindig nagyon keresett művészetet örökít nemzedékről nemzedékre.

L’ultimo 40 lune vino spumante extra brut


Seprőn körülbelül 15 hónapig érlelődik, majd egy acéltartályba kerül a második erjesztésre, amely évjárattól függően 7-12 hónapig tarthat. Az eredmény egy krémes és nagyon finom buborék, citrusos jegyekkel, fehér virágokkal és enyhe kenyérhéjjal. Erős ízű, száraz illatos; kiemelkedik az ásványos és sós jegy. Ajánlott párosítás: halalapú ételek.

Fajta: glera – bianchetta
Alkohol %: 12,00 % vol
Maradék cukor: 2 g/l
Sav: 6 g/l
Kiszerelés: 750 ml

VALDOBBIADENE PROSECCO SUPERIOR DOCG BRUT


Intenzív és finom illata gyümölcsre, különösen zöldalmára, virágra és kenyérhéjra emlékeztet. Íze friss, száraz és száraz, jól kiegyensúlyozott, figyelemre méltó aromás tartóssággal.


Fajta: 100 % glera
Alkohol %: 12,00 % vol
Maradék cukor: 7 g/l
Sav: 6 g/l
Kiszerelés: 750 ml

VALDOBBIADENE PROSECCO SUPERIORE DOCG EXTRA DRY


Ez a klasszikus változat, bársonyos, alma, fehér gyümölcs és virág aromáival. Színe szalmasárga, nagyon finom buborékokkal. Ízében élénk és kiegyensúlyozott, hosszan tartó és kellemes aromás kitartással.

Fajta: 100 % glera
Alkohol %: 11,50 % vol
Maradék cukor: 16 g/l
Sav: 6 g/l
Kiszerelés: 750 ml

TONI CODEL VALDOBBIADENE PROSECCO SUPERIORE DOCG Spumante sui lieviti Brut


A Toni Codel-t a legrégebbi szőlőinkből (egyesek 60/70 évesek) és egy kis részben a környék történelmi fajtáiból, mint például a Bianchetta és a Perera szőlőből állítjuk elő. Szerkezetének és
testének köszönhetően akár több éves palackos érlelés után is megkóstolható, értékelve frissességét.

Egy új típusú Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG colfondo változatban, amely felidézi a krönyék dombjaink hagyományait. Az ital 12 hónapig érlelődik a palackban, érintkezve saját őshonos élesztőivel. Az eredmény egy finom és krémes buborék, amelyet erős, tartós és zamatos íz kísér. Illatában az érett gyümölcs, a kenyérhéj és az aromás fűszernövények érzete tűnik ki. Tipikus helyi termékekkel érdemes fogyasztani, például sopressával és hegyi sajtokkal párosítva.


Fajta: glera – bianchetta – perera
Alkohol %: 11,00 % vol
Maradék cukor: 0 g/l
Sav: 6 g/l
Kiszerelés: 750 ml