Codello családi gazdaság az 1930-as évekre nyúlik vissza, de az első Roccat címke 1990-ből az új pince építésének évéből származik. Ma is, mint akkoriban, a cég családi kézben van, és büszke arra, hogy egy ritka és még mindig nagyon keresett művészetet örökít nemzedékről nemzedékre.
![](https://www.proseccoplease.hu/wp-content/uploads/2023/05/roccat-lutlimo-edited-1.jpeg)
L’ultimo 40 lune vino spumante extra brut
Seprőn körülbelül 15 hónapig érlelődik, majd egy acéltartályba kerül a második erjesztésre, amely évjárattól függően 7-12 hónapig tarthat. Az eredmény egy krémes és nagyon finom buborék, citrusos jegyekkel, fehér virágokkal és enyhe kenyérhéjjal. Erős ízű, száraz illatos; kiemelkedik az ásványos és sós jegy. Ajánlott párosítás: halalapú ételek.
Fajta: glera – bianchetta
Alkohol %: 12,00 % vol
Maradék cukor: 2 g/l
Sav: 6 g/l
Kiszerelés: 750 ml
![](https://www.proseccoplease.hu/wp-content/uploads/2023/05/roccatbrut-1024x1024.png)
VALDOBBIADENE PROSECCO SUPERIOR DOCG BRUT
Intenzív és finom illata gyümölcsre, különösen zöldalmára, virágra és kenyérhéjra emlékeztet. Íze friss, száraz és száraz, jól kiegyensúlyozott, figyelemre méltó aromás tartóssággal.
Fajta: 100 % glera
Alkohol %: 12,00 % vol
Maradék cukor: 7 g/l
Sav: 6 g/l
Kiszerelés: 750 ml
![](https://www.proseccoplease.hu/wp-content/uploads/2023/05/roccatextradry-1024x1024.png)
VALDOBBIADENE PROSECCO SUPERIORE DOCG EXTRA DRY
Ez a klasszikus változat, bársonyos, alma, fehér gyümölcs és virág aromáival. Színe szalmasárga, nagyon finom buborékokkal. Ízében élénk és kiegyensúlyozott, hosszan tartó és kellemes aromás kitartással.
Fajta: 100 % glera
Alkohol %: 11,50 % vol
Maradék cukor: 16 g/l
Sav: 6 g/l
Kiszerelés: 750 ml
![](https://www.proseccoplease.hu/wp-content/uploads/2023/05/toni-codel-1024x1024.png)
TONI CODEL VALDOBBIADENE PROSECCO SUPERIORE DOCG Spumante sui lieviti Brut
A Toni Codel-t a legrégebbi szőlőinkből (egyesek 60/70 évesek) és egy kis részben a környék történelmi fajtáiból, mint például a Bianchetta és a Perera szőlőből állítjuk elő. Szerkezetének és
testének köszönhetően akár több éves palackos érlelés után is megkóstolható, értékelve frissességét.
Egy új típusú Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG colfondo változatban, amely felidézi a krönyék dombjaink hagyományait. Az ital 12 hónapig érlelődik a palackban, érintkezve saját őshonos élesztőivel. Az eredmény egy finom és krémes buborék, amelyet erős, tartós és zamatos íz kísér. Illatában az érett gyümölcs, a kenyérhéj és az aromás fűszernövények érzete tűnik ki. Tipikus helyi termékekkel érdemes fogyasztani, például sopressával és hegyi sajtokkal párosítva.
Fajta: glera – bianchetta – perera
Alkohol %: 11,00 % vol
Maradék cukor: 0 g/l
Sav: 6 g/l
Kiszerelés: 750 ml