Skip to content

Prosecco Please

Rólunk

Az egész családunk nagyon régóta rajong Olaszországért, szeretjük az életfelfogásukat, a kisvárosaikat, a zenéjüket, az ételeiket és nem utolsó sorban az italaikat.

Végigjártuk a tartományokat, mindegyikben találni kiváló dolgokat, de legjobban Valdobbiadene és környéke, a „cartizze” terület a maga dombjaival és káprázatos zöldjével fogott meg. Borlovagként,  utazóként nagyon sok fajta italt sikerült megkóstolnom, de a pezsgő lett az örök szerelem a családban.  Szerencsénkre egy helyi barátság révén sikerült a Superior területet részletesen megismernünk. Kint élő barátunk helyben nőtt fel, szőlőjük volt a területen, ezáltal olyan pincészetekbe juthattunk be amik az utcáról szinte nem láthatóak. Hosszú évek óta keressük a jó minőségű proseccokat, amelyek kis tételben készülnek, de még kereskedelmi mennyiségben. Munkánk egyik kellemes, de nagyon munkás része a kis pincészetek felkeresése és italaik kóstolása. ☺

Küldetésünk, hogy magyar emberekkel is megismertessük, megkóstoltassuk ezeket a kiváló italokat. Jelenleg 18 fajta proseccot tartalmaz kínálatunk, de folyamatosan bővülünk, újabb kiváló tételek kerülnek fel a palettánkra.

Érdekesség, hogy a „minél szárazabb vonal” mellet vannak olyan érdeklődők, akik az édeset keresik. Számukra jó hírünk van, kínálunk egy kiváló „dolce”-t, a Fior D’Arancio-t DOCG minősítéssel, azaz a narancsvirág proseccot. ami akár egy desszert mellé is tökéletes! Aki a még különlegesebbet keresi, annak ajánljuk a kihaló félben lévő szőlőfajtából készülő vörös édeset. Mozart kedvenc itala volt, amelyet a híres „Il Don Giovanni” című operában is említenek.

Érdeklődésünk nem csak a proseccokra fókuszál, hanem keressük a környék prémium termékeit. Közeljövőben érkezik a sorrentoi citromból készült limoncello, illetve…… de ez legyen a jövő titka.

Prosecco Please