Skip to content

Négy generációs pincészet. A jelenlegi tulajdonos nem a hagyományos utat követi. Szőlői a cartizze területen találhatóak, de kicsit „öntörvényű” mivel nem akar maradék cukorban „tocsogó” proseccot kínálni, hanem inkább eldobja a cartizze nevet és oda nem illő szőlőfajtákból is készít proseccot, csúcsminőségben. A környék jó értelemben vett úttörője, kiváló minőségi italokkal. Sajnos az idei évben a cartizzéit nem kóstolhatjuk, mivel tavaly csak fele akkora mennyiség került palackba mint a korábbi években, így csak helyben, a pincészet számára van elegendő mennyiség.

Garbara Extra Brut


Színe halvány szalmasárga, ami enyhén zöldes színben játszik, sűrű és élénk buborékláncokkal megvilágítva. Illata tiszta és bódító. Kezdeti illata akác, gyöngyvirág, körte és mandarin, ezt követik a rózsaszín grapefruit, a fehér ribizli, a menta és a friss széna finom jegyei. Az első korty életteli és energikus, majd az érzés szép lassan elhalványul, hogy a végén  kellemes ízt hozzon ki.

Fajta: 100 % glera
Alkohol %: 11,50 % vol
Maradék cukor: 4 g/l
Sav: 5 g/l
Kiszerelés: 750 ml

Garbara Valdobbiadene Superiore di Cartizze DOCG Brut – Zero


Prosecco ami semmit sem rejt, és mindent elmond, ami a szőlőben és a föld alatt van.

Fajta: 100 % glera
Alkohol %: 12,00 % vol
Maradék cukor: 0 g/l
Sav: 5,2 g/l
Kiszerelés: 750 ml

Garbara Vino bianco Spumante NUMERO6 – Brut


Egy igazi újdonság a pincészet 6. fajta itala, ami nem proseccoként kerül forgalomba, mivel a szőlőfajták miatt nem lehet prosecco, de egy igazi kincs, ami a mai keresett ízvilág minden jegyét
képviseli. Színe világos szalmasárga, zöld árnyalatokkal, enyhén citrusos illat, körte, sárga
gyümölcsökkel és virágokkal. Kiérezni a csillagánizs balzsamos jegyeit is. Szájban a korty száraz, ízes lecsengéssel. 3700 palack készült. A NUMERO6-ot aperitifként vagy rizottóval, garnélával és cukkinivel kombinálva ajánljuk.


Fajta: 90 % glera – 10 % souvignier gris
Alkohol %: 11,50 % vol
Maradék cukor: 6 g/l
Sav: 5,5 g/l
Kiszerelés: 750 ml